söndag 16 juni 2019

Home sweet home.

Då var vi tillbaka på svensk mark efter en betydligt smidigare resa än resan till Kenya. Allt flöt på som det skulle och vi landade till och med 10 minuter innan utsatt tid igår på Landvetter.

Ett stort tack till George och Slum Child Foundation som visat oss runt. Frejagymnasiets logga vandrar nu runt i Kenya.

Den här veckan har varit så upplevelserik och vi har fått enormt många intryck som vi kommer behöva bearbeta och låta landa. Vi är tacksamma för att Universitet- och högskolerådet via Atlas planering gav oss möjligheten att göra denna resa. Arbetet som nu kommer fortsätta kommer påverka samtliga elever på programmet för hotell, restaurang och bageri på Frejagymnasiet.

Och ett stort tack till Kalle, som driver New Life Mission, och Emma, VD på New Life Mission, för dessa dagar och som står redo att ta emot oss under en praktikresa.


Bloggen kommer fortsätta att uppdateras, vi har flera upplevelser vi inte berättat om som vi gärna vill dela med oss av. I september kommer vi skicka in ansökan för att söka Atlas praktik och får vi detta beviljat kommer bloggen användas som ett redskap för eleverna när de skall förbereda sig inför sin praktikresa.

En del av arbetet som kommer involvera eleverna kommer vara att ta socialt ansvar. Eleverna kommer erbjudas att inom sina UF-företag sälja väskor till förmån för kvinnor i slummen och New Life Missions matprogram för skolbarn. Väskorna tillverkas av kvinnor som kommit till New Life Mission utan någonting, de har fått en anställning för att tillverka väskor som sedan säljs i Sverige och Norge. Barn över ett år erbjuds plats på New Life Missions day care. Vill du ha en strandväska i sommar har vi några att sälja redan nu, 130:- per väska som går direkt till kvinnorna på bilden och för att mata 2500 barn varje dag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...