tisdag 4 juni 2019

Tre dagar till take off

På fredag är det alltså dags. Efter 11 timmar och 30 minuters resa kommer vi att landa på Jomo Kenyatta International Airport, förmodligen ganska trötta och mosiga men peppade på dagen.

Redan första dagen kommer vi att besöka Slum Child Foundation och Queen's Life Skills. Vi kommer även vara med på Toto Club som arrangeras av Slum Child Foundation varje lördag, ett tillfälle då barn från slummen Korogocho träffas för lek. Queen's Life Skills är ett nystartat projekt av Slum Child Foundation där unga kvinnor utbildas inom bageri för att så småningom kunna starta sin egen verksamhet och bli självförsörjande. Och det är bland annat här vi hoppas kunna arbeta fram ett utbyte inför framtida praktik.

Lördag till tisdag kommer vi att spendera i Nairobi tillsammans med George som driver Slum Child Foundation. Vi kommer bland annat besöka the National Council for Persons with Disabilities och the Kenya Institute of Special Education och utöver detta även besöka ett flertal skolor.

På tisdag åker vi ut till Ongata Rongai för att spendera resterande dagar med New Life Mission. Vi kommer besöka deras nystartade bageri där de bedriver yrkesutbildning och på onsdagen åker vi ut till Mashuru för att besöka flickbarnhemmet som drivs av New Life Mission. Det är på Samaritan Bakery och Samaritan Childrens Home i Ongata Rongai vi i dagsläget ser stora praktikmöjligheter för våra elever. Mycket fokus kommer därför ligga på att planera in i minsta möjliga detalj för detta.

En annan stor del av denna planeringsresa blir att dokumentera i bild och rörligt material för att kunna visa våra elever. Inför en eventuell praktikresa behöver eleverna förberedas så mycket som möjligt. Därför kommer vi både filma och ta kort, vi behöver kunna visa eleverna var de skall bo och sova, var de ska praktisera, vilka människor de kommer möta och vad de kan tänkas äta. Allt detta för att eleverna skall ha möjlighet att uppleva någon känsla av kontroll.


Bildresultat för kenya



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...