söndag 28 november 2021

Söndag 28 november

Idag hade vi en schemafri dag, eller fri från arbete, men istället hade vi ett fullspäckat schema med olika sevärdheter. 

Imorse väcktes eleverna med skönsång av Kikki och Kalle som kom in med julstjärnor och adventsljusstakar till oss. De stannade medan vi åt frukost och berättade bland annat om deras liv i Kenya och hur det är att vara svensk och samtidigt kenyan.

Vi skulle börjat morgonen på elefantbarnhemmet men då vi missat att man måste boka sitt besök i förväg åkte vi direkt vidare till masaimarknaden. Alla fick prutat och köpt med sig något minne att ta hem, en del julklappar köptes också. Några åt lunch på Pizza Hut och några på Java House.

- Vad var det bästa idag Emma?
- Girafferna!

Ja, det kunde de flesta instämma i. Efter lunchen åkte vi till giraffcentret där vi fick mata giraffer. Långa, blå, slemmiga tungor. Läskigt till en början med sedan var det bara kul. Vi fick lära oss om de tre olika girafferna som finns i Kenya, i Afrika finns nio olika subarter. 1979 fanns bara 120 Rothschild's giraffer kvar, nu finns det ca 1500 i Kenya och Uganda, tack vare bevarandeprogrammet på giraffcentret. En giraff i det vilda blir ca 20 år, medan de i fångenskap lever i ca 30 år. 



Vi åkte vidare till Kazuri där de gjorde bland annat pärlor som användes till halsband och armband, koppar och tallrikar av lera och vi fick även en rundvandring där. Dagen avslutades på The Hub, ett stort shoppingcenter där alla fick strosa runt på egen hand. Vi fick handlat lite och fick även i oss middag. 



Idag fick vi även erfara de kenyanska vägarna, att det är skumpigt är ingen överdrift. Fråga gärna eleverna vad de tycker om vägarna här.

Imorgon är det jobb på bageriet, i köket på skolan och i huset igen, dock är vi lediga på kvällen och då kommer Kikki och Kalle och äter middag med oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...