lördag 27 november 2021

Lördag 27 november

En risk som finns när man reser och upptäcker nya matkulturer är ju också att man får i sig bakterier man inte är van vid. Något vi räknat med innan avresa var just att våra magar kanske skulle protestera lite och därför har vi köpt med oss både Dimor och Resorb. Och imorse vaknade flera av oss med orolig mage så idag har det varit många toabesök. Tur för oss att vattnet inte försvunnit allt för många gånger idag iallafall. 

Vi alla har varit rätt trötta och sega efter långa arbetsdagar så sovmorgonen imorse var nog välbehövlig. Några barn från barnhemmet skulle kommit hit och simmat men nattens regn hängde sig kvar i förmiddags och eftersom vi inte mådde riktigt hundra fick vi ställa in det. 

Istället gick Maria, Lukas, Jonas och Carolina med Rose till affären för att köpa lite mjölk, toapapper och lite annat. Vi köpte även med oss samosas (trekantiga piroger) som vi åt till lunch.

Därefter väntade några hektiska timmar på bageriet. Vilka elever vi har! En stor eloge till dem. På bageriet fick eleverna skiva, packa, försluta, sätta på etiketter och paketera 504 bröd som skall ut till Mashuuru och säljas på marknaden imorgon. Varje lördag och tisdag skickas ca 500 bröd ut till Mashuuru, men inom kort kommer New Life Mission öppna ett bageri även där. 





Efter några timmar i bageriet var energin väldigt låg så då passade vi på att hänga vid poolen, några badade, både frivilligt och ofrivilligt.

Ikväll vilar vi faktiskt bara upp oss, godiset har inte ens kommit fram. Till middag åt vi en köttgryta med ris.

Imorgon åker vi härifrån kl. 10.30. Första stoppet är elefantbarnhemmet och sedan åker vi vidare mot giraffcentret, Karen Blixens hus, masaimarknaden och sedan till en galleria och mataffär. Middag kommer vi äta på gallerian så vi får se vad för gott vi hittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...