tisdag 30 november 2021

Tisdag 30 november

Idag har det varit full aktivitet på bageriet. Fyra av eleverna, Maria, Fredrik, Emma och Lukas, gick upp till bageriet för att packa bröd, idag ska ytterligare 500 bröd till Mashuuru. Två av eleverna är kvar i huset och sköter allt här. De två, Leo och Awa, som har husarrest var även på barnhemmet under eftermiddagen för att hjälpa till att göra chapati.

Leo och Awa insåg rätt snabbt att de uppskattar att städa hemma. När Awa satte på dammsugaren hade även ett par öronproppar behövts så vi tog snabbt beslutet att bara dammsuga mattorna och sen sopade Awa och Leo resten av golven i huset. De i husarresten hann även med att gå och handla, vi behövde fylla på med lite mjölk, yoghurt och tomater. Tomater äter vi i mängder. Här köper vi inga förpackningar med krossade tomater utan eleverna får hacka också kokar vi olika grytor av det.



Efter dagen i bageriet gick Emma och Maria till barnhemmet och lekte med de små barnen och senare spelades det fotboll innan middagen serverades. Idag blev det spaghetti och köttfärssås, dessutom fanns det en gryta på mungbönor och en vegetarisk pastasås. 

Imorgon är vi uppdelade i två grupper. Den ena gruppen ska till särskolorna i slummen och den andra gruppen ska på hembesök hos en familj som bor i slummen. Vi kommer ta med oss en del av alla de leksaker och matchtröjor som skänkts till särskolorna och till barnen i familjerna vi besöker kommer vi ha med oss gosedjur och även lägga ihop för att ge ett matpaket.


1 kommentar:

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...