torsdag 2 december 2021

Onsdag 1 december

Morgonen började med frukost och julkalendern också gjorde vi oss ordning för att gå ut i slummen. Vi delades upp i två grupper. Den ena gruppen gick på två hembesök i slummen Kware som ligger precis på andra sidan muren där vi bor, och den andra gruppen gick till en särskola i slummen. 


Särskolan vi besökte var integrerad i en grundskola, på särskolan gick ca 45 barn i åldern 8 - 17 ungefär. I en klass gick de som var döva, en klass var för de med en utvecklingsstörning och i en klass gick de elever med autism. De samlade alla elever i ett klassrum när vi kom också sjung de för oss och därefter delade vi ut de fotbollströjor vi fått med oss från IF Väster. Alla eleverna fick en varsin tröja och glädjen var total, de tackade och sprang glatt ut och då samlades övriga grundskoleelever runt oss. Därefter gick vi ut på en yta stor som tre fotbollsplaner och spelade fotboll, lekte med rockringar och bara kastade och jagade bollar. Solen strålade och tillslut var det dags att gå den 30 minuter långa promenaden tillbaka till New Life Mission så vi alla fick aningen för mycket sol i nacken, men lite after sun gjorde susen. 


Den grupp som gick till slummen gick på två hembesök. Den ena familjen bestod av en kvinna med åtta barn, sex egna och två var hennes sons barn. Sonens fru hade blivit ihjälstucken av en annan kvinna i ett slagsmål därför bodde deras barn nu hos sin farmor. Deras hus bestod av två rum, det rummet vi var inne i var ca 10 kvm stort och där inne fanns två soffor, två fåtöljer, ett soffbord och en bokhylla. Vi köpte med oss ett matpaket till familjen och nu har de mat för ca tre månader. Ett matpaket som New Life Mission komponerar ihop kostar ca 200 kr.




Den andra familjen bestod av en ensamstående kvinna med fyra barn. Mamman jobbade på New Life Mission med att tillverka lifebags, de väskor som sålts på Restaurang Freja. Eftersom hon jobbar på New Life Mission får hon även förskoleplats på förskolan här för hennes yngsta barn. Mamman berättade att hon går långa omvägar med sina barn då hon inte vill de ska se allt det hemska som finns i slummen, så som prostitution, droger, påverkade människor mm. Hon önskar en annan framtid för sina barn, ett liv utanför slummen.


På vägen tillbaka till New Life Mission fick vi hjälpa till att bära in några säckar i ett förråd. En tung men rolig utmaning.


Då det blir långa dagar för eleverna hade vi bett om en fri eftermiddag för att bara slappa vid poolen nu när det skulle vara soligt. Och det var välbehövligt. Vi badade, lyssnade på musik och bara hade det gott tillsammans. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...