onsdag 8 december 2021

Söndag 5 december

Idag var det dags att ställa klockan igen för nu stod gudstjänst på schemat. Praktik utomlands innebär ju inte bara att man ska vara på en arbetsplats och genomföra sin praktik utan det handlar också om att uppleva landets kultur. Så därför hade vi bokat in oss på gudstjänsten som ägde rum i kyrkan på New Life Missions område. 



Religionen är viktigare i Kenya än i Sverige och vi har flera gånger varit med om att kenyanerna bett böner för oss och tackat för stunden precis innan vi tagit farväl. Exempelvis då detta skett är då vi var på barnhemmet och lekte och hade dansstopp, eller när vi hade varit hos Elisabeth i slummen. Så att delta på en gudstjänst kändes som ett givande program på schemat för att få ännu mer förståelse för Kenya, kenyanerna och hur deras vardag ser ut.

Efter gudstjänsten tog Rose med oss till ett glasställe vilket var väldigt uppskattat av eleverna. De fick även gå och köpa sig någon dricka om de ville inför bilfärden ut till Mashuuru dagen efter. 


Eftermiddagen och kvällen spenderades åt packning och mitt i allt måste man ju ha lite kul så vissa bjöd mer på sig själv än andra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...