onsdag 8 december 2021

Måndag 6 december

Så var det då äntligen dags att bege oss till Mashuuru. Eleverna har sett fram emot ett miljöombyte då vi spenderat en hel del tid inne på New Life Mission område, så att se lite nytt skulle bli spännande.


Kikki och Kalle driver även Hagströms safari och i Mashuuru har de byggt upp Osero Camp och det är denna campen vi kommer bo på de kommande dagarna.

På morgonen hämtades vi med buss i Ongata Rongai och bussturen skulle ta ca 2,5 timme. Väl framme på Osero Camp välkomnades vi med lunch (spaghetti och köttfärssås) och därefter fick vi installera oss i tälten. Tjejerna sover i ett tält, killarna i ett och lärarna i var sitt tält. Efter lite chill och sol åkte vi och spelade en riktigt tuff fotbollsmatch mot Mashuuru United. Vi delade upp oss tre och tre och blandades med spelarna från Mashuuru United. De var riktigt duktiga och fyra av dem är sponsrade av New Life Mission. Alla gjorde succé men Leo blev stjärnan och gjorde tre mål. Sen gjorde även Fredrik ett mål och Lukas som var back drog igenom hela planen med bollen och avslutade med ett snyggt mål. Tjejerna försvarade och var drottningar på mittfältet. Efteråt delade eleverna ut tröjor till spelarna samt en fotboll som de får.









Väl tillbaks till campen var det dusch och sen middag som stod på schemat.

Till middag dukade Lukas och Leo. Det serverades chapati med kycklinggryta. Kockan heter Esther och Faith som vi tidigare lärt känna på stationen i Ongata Rongai är också här.

Efter middagen fick eleverna tillgång till internet en stund för att skriva i sina loggböcker och ringa hem. Därefter satt vi runt brasan en timme och hade briefing och berättade om morgondagen. Nattvakten berättade om hur man dödar lejon och att han hade dödat tre stycken själv. När man som masai-man dödat ett lejon är man redo att gifta sig.

Imorgon ska vi på morgonpromenad och har samling kl. 7.00. Seden blir det rundvandring på en av de skolor som New Life Mission sponsrar i Mashuuru och efter det ett litet break för att sen besöka Jeepline, en typ rullande vårdcentral.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...