onsdag 15 mars 2023

Snart dags för praktik igen!

Här var det dåligt uppdaterat. Vi har ju både hunnit söka bidrag igen, fått beviljat en omgång till och i skrivande stund är biljetter bokade, vi alla är vaccinerade och det är bara en månad och två dagar kvar till avfärd. För ja, snart bär det av igen!

Måndagen den 17 april åker totalt sex elever med personal till Kenya. Tre av de elever som var med förra gången har valt att åka med igen, och ytterligare tre elever som inte sett Kenya tidigare åker med. Liksom förra gången blir vi borta i tre veckor och det är New Life Mission som vi åker till även denna gången.

Programmet kommer se lite annorlunda ut men praktik kommer genomföras på bl.a. bageriet och i kök. Vi hade ett möte med Kalle på NLM i fredags och han berättade om torkan och hur den påverkar människorna. Många människor lider av svält, framför allt de under fem år. Därför kom vi fram till att eleverna på plats i Kenya ska få koka fruktkompotter och fylla i refill-klämmisar. Detta kan NLM snabbt ge till de barn i störst behov av snabb näring. Har du som läser detta dessutom någon möjlighet att skänka ett paket välling eller barngröt tar vi gladeligen emot det för att kunna ta med oss till Kenya och ge till behövande.


Den här bloggen kommer uppdateras mer frekvent från och med nu. Vi ser så mycket fram emot att åka och vi hoppas ni vill följa elevernas praktikresa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...