tisdag 18 april 2023

Vi är här!

Äntligen var det dags för avresa till Kenya. Tre veckors praktik hos New Life Mission för elever som läser på programmet för hotell, restaurang och bageri.

Det har varit många förberedelser de senaste veckorna, bl.a. vaccination och informationsmöte. Eleverna har sålt kakor och haft en kvällsservering för att samla in pengar till resan. Och nu var det då äntligen dags för att göra det vi sett fram emot så länge. 

Kl. 04 måndag 17 april träffades vi på Landvetter flygplats, lagom möra men taggade. 06.10 lyfte planet mot Frankfurt. Framme på Frankfurt var det eleverna som ledde vägen mot gaten till nästa flyg, några timmar där innan det var dags att gå på planet mot Nairobi. Väl på planet var vi riktigt trötta och efter maten hade serverats försökte de flesta av oss sova en stund. 

Tydligen stod ett plan still på landningsbanan i Nairobi men med hoppet om att de skulle få bort det inom några timmar lyfte vi och två timmar innan vi landade, ändock 45 minuter sena, hade de lyckats få bort planet och utanför stod Kalle och väntade på oss. Värmen chockade oss nog litegrann.



Väl framme på stationen i Ongata Rongai hoppade vi snabbt i våra pyjamasar, åt lite kvällsmat och vid 00.30 kunde vi äntligen krypa ner i sängarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...