onsdag 19 april 2023

Onsdag 19 april

Vilken härlig dag vi haft!

Kl. 9.00 imorse gick halva gruppen till Samaritan Bakers och andra halvan gick till Samaritan Childrens Home. I bageriet fick eleverna börja med att packa frallor, försluta påsarna och sedan sätta etiketter där på, ett par hundra frallor skulle packas. Därefter var det limpor som skulle skivas, packas och märkas upp.



De fick sedan göra mandazi, ett sötebröd som friteras. Det kavlades, skars upp i trianglar och friterades. Men ingen vila, ingen ro utan sedan var det dags att forma frallor som skulle jäsa innan avbak. Det var varmt men eleverna kämpade på.

Gruppen som var i köket på barnhemmet har gjort puréer som de fyllt i klämmisar. Personalen vart så glad över att lära sig hur enkelt de kan göra näringsrika puréer till barnen. På eftermiddagen vankades det provsmakning för de yngsta barnen på barnhemmet och gissa om puréerna uppskattades?! Ett av barnen lyckades få i sig hela tre klämmisar. Och eleverna njöt av att få gosa med de små goa barnen efter de ätit.









Ikväll kom Kikki tillbaka från Mashuuru så vi passade på att bjuda henne och Kalle på middag. Nu är vi påfyllda med många härliga skratt och redo för sängen men utanför murarna spelas det hög musik. Imorgon vankas ännu en dag på bageriet och på barnhemmet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...