söndag 30 april 2023

Torsdag 27 april

Även idag ställdes klockorna tidigt, 06.30 närmare bestämt. 07.00 var det dags för ännu en morgonpromenad med David, men idag gick vi åt andra hållet och var ute och promenerade på savannen. Det hade regnat under natten så det var en hel del lera och vi alla gick så småningom med höga klackar och tyngder vid fötterna i form av lera. Bra motion sådär på morgonkvisten. David berättade och idag hade vi turen att se en giraffamilj bestående av mamma, pappa, barn. De tittade nyfiket på oss och verkade ganska orädda så länge vi höll oss på avstånd. Vi fick även se ett skelett av en giraff. Den hade fastnat med benen i stängslet som satts upp och dessvärre dött så det enda som fanns kvar av den nu var delar av skelettet. Lite över en timmes promenad idag också och det kurrade i magarna när vi kom tillbaka till campen. Men då hade Jonas och Esther fixat frukosten så det var bara att äta direkt.







Efter frukosten var det dags att göra lite mer puré, idag med potatis och morot, och sedan skulle vi plocka ihop oss. Efter lunch var det dags att åka tillbaka till Ongata Rongai. Solen strålade så vi passade på att njuta av den i väntan på lunchen, sedan var vi och tittade på crossfithallen som byggts upp på campen. Där har Kikki och Kalle son Andreas, som arbetar som personlig tränare i Sverige, varit drivande. Och de har ordnat träningspass för bl.a. masaitjejer.


Papayaträd.



Vi fick även plantera ett träd i Frejagymnasiets ära. Alla på campen samlades för att välsigna trädet och sedan fick eleverna tillsammans sätta ner trädet i hålet som grävts, hälla på vatten och lägga tillbaka jorden. Sedan skulle alla skvätta vatten på trädet som en sista välsignelse. Trädet som planterades var ett grevillea, det kommer så småningom bli röda blommor på det. 









Esther hade gjort lunch på de rester som fanns kvar, samt gjort chapati och stekt ägg och gjort fruktsallad. Efter lunchen packade vi in oss i bilen och påbörjade resan tillbaka till Ongata Rongai.





Vi har tillbaka strax innan kl. 16 och äntligen fanns det internet! Kan ni föreställa er lyckan? Alla packa upp, lägga smutstvätten i högar, några tog en dusch medan andra bara njöt av internet. Kalle hade tidigare pratat om Eves lasagne så vi hade kommit överens om att hon skulle laga den till oss idag. Vi fick även sällskap av några andra praktikanter. Tre killar har varit här i två veckor, de går i bibelskola hemma i Sverige och har varit här för praktik. Så de åt middag tillsammans med oss.

Kl. 18 var det dags att ta farväl av Carolina, då skulle hon bege sig till flygplatsen. Imorgon kväll anländer Hanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...