tisdag 2 maj 2023

Fredag 28 april

Fredag och idag vaknade vi upp i huset i Rongai och var redo för en dag i bageriet och på barnhemmet. Dock var degblandaren sönder i bageriet så de eleverna som var där fick börja med att göra mandazi (ett friterat bröd) och sedan fick de gå till barnhemmet och hjälpa till med de minsta barnen. De har fått in ett tvillingpar, endast två månader gamla, till barnhemmet så nu är det totalt 10 små bebisar. 



De elever som arbetade på barnhemmet idag fick bekänna färg. Sylvie sysselsatte de ordentligt och de fick göra både mat till de minsta bebisarna samt till de lite äldre småbarnen.

Det var bestämt att vi skulle spela fotboll kl. 17.30 med de äldre killarna och barnen från barnhemmet men precis när alla samlats började regnet ösa ner.

Allt frukt och grönt måste rengöras noga innan man äter det. Vi vill inte ha amöbor eller andra otrevligheter i magarna den här gången. 


Även ikväll gjorde de andra praktikanterna (de tre killarna som går i bibelskola) oss sällskap till middagen. Och efter middagen blev det ett musikquiz. Eleverna fick vara själva ute i vardagsrummet och jisses vad kul de hade. De sjöng och skrattade om vartannat och det hördes tydligt att de hade väldigt roligt. 

Trots att det är lördag imorgon kommer vi arbeta på som vanligt. Planen är att vi ska baka kanelbullar uppe i bageriet. Dessa skall vi sedan bjuda barnhemsbarnen på på måndag då det är 1 maj och Labour Day. Vi ska då vara på barnhemmet och bland annat leka med de och ha kul tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...