lördag 23 mars 2024

Fredag 22 mars

Imorse vaknade vi till framdukad frukost. Eve hade stekt omelett till oss, tagit fram bröd, yoghurt och skurit upp massa god frukt. Ingen tvekan om att frukten är bra mycket godare och mer smakrik här!

Lärarna hade möte med Kalle, Delphine och Faith för att planera mer i detalj hur dagarna kommer se ut. Och nu har vi ett schema för dessa tre veckor. Vi kommer börja med att spendera några dagar här på stationen i Ongata Rongai. På onsdag nästa vecka beger vi oss till Mashuuru.





Idag har vi varit ute och handlat, några åkte till den större affären och några gick till affären som ligger nära och handlade alla frukt och grönsaker på marknaden. Där är det minst sagt många intryck. Efter vi handlat fanns det lite tid att bara få ta in allt man upplevt och vila lite. Det är väldigt varmt och värmen gör en trött. 30 grader i skuggan går inte obemärkt förbi.










Vi fick även en liten rundtur på stationen där vi fick se bageriet, vattenstationen och barnhemmet. Vi fastnade inne hos de små bebisarna rätt länge. Just nu har de 19 barn under 3 år som är hemma om dagarna. Vi fick gosa med flera bebisar, den yngsta bara en månad gammal.

Just nu håller vi på att laga middagen, det blir kyckling och rostade rotfrukter. Sedan ska vi försöka koppla upp oss på Chromecasten för att kunna kolla på något tillsammans på tv:n.

Imorgon är det lördag men för oss innebär det praktik. Vi kommer vara på Samaritan Bakers, Samaritan Waters och Samaritan Childrens Home.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...