söndag 9 juni 2019

Första dagen på plats.

Om än ytterligare lite försenat lyfte planet äntligen sent igår kväll. Vi landade i Nairobi 7.45 imorse och hämtades upp av George och George som tog oss till hotellet. Det blev briefing med en gång och därefter en snabb dusch och slänga i oss lite frukost för att bege oss till Slum Child Foundation. 

Frukost - det gäller att passa på när man väl är här.

Framme i Kariobangi visade och berättade George om Slum Child Foundation och det arbete de gör. En stor del är Toto Club, ett tillfälle för barn att varje lördag få komma för att lära, utbildas och ha kul tillsammans.


Denna docka används bland annat för att lära barnen om vikten av god hygien. Genom dockan kommer de åt barnen lättare och får tydligt fram budskapet.

Drottning Silvia och George.

Det blev även flera hembesök idag. Vi besökte flera familjer som bor i slummen Kariobangi och Korogocho och vars barn kommer till Toto Club varje lördag. Även familjen kan få viss hjälp från Slum Child Foundation med till exempel skolavgifter eller mat. Det viktigaste för att barnen skall kunna ta hand om sig själva i framtiden och en dag kunna flytta från slummen är just utbildning så detta jobbar Slum Child Foundation mycket med. De vill att barnen skall få möjlighet att vidga vyerna, se något mer än slummen och få möjligheten till ett jobb.



Det blev många intryck och svåra människoöden att ta in när vi vandrade runt i Korogocho. Innan vi åkte vidare för att se var Queen's Lifeskill Project håller till gick vi och tittade på Östafrikas största soptipp där de som inte har någonting alls letar mat eller trasiga prylar att sälja vidare.






Queen's Lifeskill Project är ett projekt som drivs av Slum Child Foundation och de utbildar unga kvinnor inom bageri och konditori för att de skall bli anställningsbara eller självförsörjande. De har nyligen bytt lokaler men har i stort sett inget mer. De använder ugnen som George och hans fru har hemma hos sig men saknar redskap för att exempelvis kunna dekorera tårtor. Men just nu har de ändå sex stycken unga kvinnor som de håller på att lära upp.


Georges fru Millie utbildar tjejerna som ingår i Queen's Lifeskill Project.




Vi har nyss kommit tillbaka till hotellet och är ordentligt trötta. 42 timmar på resande fot har tagit ut sin rätt så ikväll blir det bara middag på hotellet och sedan sängen. Imorgon väntar ett digert program med bland annat ett flertal skolbesök.

1 kommentar:

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...