tisdag 11 juni 2019

KISE och New Life Mission

Idag checkade vi ut från hotellet vi bott på för att flytta ut till New Life Mission i Ongata Rongai. Men innan vi begav oss ut till Ongata Rongai hade vi ett planerat besök på the Kenyan Institute for Special Education. Dock blir saker och ting inte alltid som man tänkt sig. Trots en formell förfrågan om ett möte på KISE hade de lyckats dubbelboka sig och de personerna vi var i behov av att träffa var inte på plats. Vi fick iallfall en kortare presentation av KISE och vad de gör vilket är bland annat följande; KISE är dit barnet kommer för en utredning för att få godkänt att börja i special school. Det är även på KISE man utbildas inom allt som rör specialpedagogik, teckenspråk m.m. De bedriver alltså college för de som vill arbeta med barn med funktionshinder. På KISE har de även tre stycken, vad de kallade, model class. Detta är tre klasser för elever med funktionshinder där de lärare som utbildas till speciallärare lär sig att använda de kunskaper de får i utbildningen.

The Kenyan Institute for Special Education, KISE.

Nairobi National Park på väg ut till Ongata Rongai.

Framme på New Life Mission och Samaritan Childrens Home.

Så kom vi då äntligen fram till New Life Mission och här ser vi stora möjligheter för våra elever att praktisera. Och redan efter några få timmar här har våra förväntningar överträffats och vi har en väldigt bra plan för elevernas praktik här. Så nu är nästa steg att skriva ansökan för att söka Atlas praktik.

Vi har fått se alla verksamheter här på missionen så som vattenstationen, bageriet, förskolan, kyrkan, barnhemmet, verkstaden där mekaniker utbildas, kliniken där de tar emot främst människor från slummen som blivit sjuka. Bilder på allt detta kommer senare. 

Imorgon bitti åker vi till Mashuru där New Life Mission har ett hem för masaiflickor som hotas av könsstympning eller att bli bortgifta och ett hem för gatupojkar. Vi sover över i Mashuru och åker därifrån direkt till Amboseli National Park men kommer stanna till på ett hembesök i en masaiby. Vi sover i Amboseli en natt och på fredag eftermiddag är vi tillbaka här på missionen i Ongata Rongai. Så från och med imorgon kommer vi förmodligen vara internetlösa.

1 kommentar:

  1. Så mycket ni har att smälta efter denna dag!! Verkligen spännande att sitta här med Jean och följa eran resa 😊 Hörligt att det kändes som att det kan bli praktikplats 😊 Tänker på er ofta!! Imorgon skolavslutning 😊 kram

    SvaraRadera

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...