fredag 14 juni 2019

Mashuuru

Oj, vilka dagar, hur ska vi ens kunna summera dom?! Så många intryck, tankar, känslor som bara far runt i kroppen. Vi kommer behöva landa och kommer skriva mer i detalj om allt lite senare.

I onsdags morse åkte vi alltså ut till Mashuuru för att besöka New Life Missions station där. På stationen i Mashuuru finns Mariahemmet, ett hem för unga pojkar, Kari-Anne hemmet, ett hem för masaiflickor som hotas av könsstympning eller att giftas bort, yrkesutbildning inom sömnad, förskola för barnen vars mammor utbildas inom sömnad, Jeep-linjen som är en mobil klink med sjuksköterska som åker till olika ställen varje dag för att hjälpa sjuka, ta blodprov för hiv, erbjuda preventivmedel och mycket mycket mer. Utöver allt detta informerar de om varför könsstympning eller att gifta bort sina döttrar inte får förekomma, det är förbjudet enligt lag.

Det finns så mycket att berätta om arbete New Life Mission gör men vi får ta lite i taget.

New Life Missions station i Mashuuru.

Både på väggarna i Mashuuru och på väggarna på missionen i Ongata Rongai finns barns rättigheter skrivna, både i text och bild.

Biblioteket på stationen i Mashuuru, även Mashuurus största bibliotek. 
Köket i Mashuuru.



När vi var i Mashuuru sov vi över på Osero Camp, mitt i det vilda med gaseller utanför tältduken. På morgonen gick vi upp tidigt för en promenad, då såg vi giraffer och fick lära oss mer om livet som massajerna lever. Vi besökte även en masaifamilj i deras hem.



På väg från Mashurru.

Under dessa dagar har vi även diskuterat den framtida praktiken för eleverna och vi har nu en glasklar plan och vi hoppas verkligen vi kommer få möjlighet att erbjuda eleverna praktik här i Kenya. Det skulle innebära en fantastisk möjlighet och erfarenhet för dem och något som vi tror kommer påverka dem en lång tid framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...