fredag 26 november 2021

Fredag 26 november

- Vilka ord på swahili kan ni nu?
- Jambo, sawa sawa, leo, asante, asante kaw leo.

Och fler ord lär sig eleverna hela tiden, även engelskan utvecklas dagligen.

Även idag har eleverna varit uppdelade i tre grupper. Awa och Leo var i bageriet, Lukas och Emma var i köket på skolan, Maria och Fredrik hade husarrest och var i huset och skötte allt. De jobbade kl. 8.30 - 16.30 och kl. 16.45 gick vi upp till barnhemmet för att bjuda på pannkakor. Dessutom pusslade vi med barnen och sen lekte vi dansstopp som övergick i dans, både Macarena och ABBA spelades. Vilken glädje vi fick uppleva där! De flesta av oss gick direkt vidare till att spela fotboll med några av de äldre killarna. Matchen pågick till en bra stund efter mörkret kommit så att se bollen var inte lätt alla gånger.




En utmaning alla stötte på idag, och även övriga dagar, var när vattnet försvann, vilket det gör rätt ofta. Så numer håller vi koll på när alla går på toa och vem som spolade senast. Även strömmen försvann en stund och att rensa bönor inne i ett kök utan belysning är också en utmaning, eller att diska när det inte finns vatten i kranen.

Det är långa dagar för eleverna men de kämpar på som bara den utan att klaga. De gör de arbetsuppgifter de blir tilldelade och gör det dessutom med glädje.

Ikväll har vi käkat godis och tittat på filmen Mitt Afrika för på söndag ska vi åka till Karen Blixens hus som inte ligger långt ifrån där vi befinner oss just nu. Idag får vi vara uppe lite längre men övriga dagar har vi bestämt att det ska vara tyst i huset kl. 22.30 och kl. 23.00 är det läggdags senast.



Imorgon får man ta lite sovmorgon om man vill och Jonas, Åsa och Carolina har lovat att fixa frukosten. Kl. 11.00 kommer några av barnen från barnhemmet för att simma tillsammans med oss i poolen. Och kl. 14.00 ska vi till bageriet och packa bröd. 

Internet har varit kasst idag vilket gör det lite svårt att föra över bilder, så för att se bilder från dagen får du gärna gå in och titta på vår Instagram frejagymnasiet.

- Är det något mer ni vill jag berättar i bloggen?
- Ja, berätta om ödlorna! Vi har ödlor här i huset, en ramlade ner på Jonas axel, Åsa hoppar upp två meter i luften och skriker så fort hon får syn på en ödla.
- Men de är bra, de äter upp insekterna. Fast vi har ändå fått massa myggbett.

3 kommentarer:

  1. Längtar och så målade beskrivit dagen, så händelserik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så här ska det stå (bortse från det övre inlägget)
      Så målande du har beskrivit dagen, vilken händelserik dag 😊

      Radera
  2. Så mycket som händer på en dag!! Så stolt över att eleverna jobbar på så bra, långa dagar men utan att klaga ❤️

    SvaraRadera

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...