torsdag 25 november 2021

Torsdag 25 november

Idag har eleverna varit uppdelade i tre grupper. Grupp A - Lukas och Emma, grupp B - Maria och Fredrik, grupp C - Awa och Leo. Grupp A och B började jobba kl. 8.30, grupp C skulle göra frukost till oss alla så för Awa och Leo började dagen redan kl. 7.10. 

Lukas och Emma var i bageriet, Samaritan Bakers. De fick börja med att skiva bröd i en maskin, paketera det skivade brödet, sortera det och sätta på etiketter. Därefter fick de väga upp degar, forma bröd och lägga i formar. De formade formbröd, frallor och bröd liknande korvbröd. Det var tre olika sorters bröd, white bread, brown bread och sweet bread. Formbröden skulle väga 460, 660 eller 860 g. Frallorna skulle väga 80 g. 




Maria och Fredrik var i köket på förskolan och hjälpte till med lunchen som skulle serveras till de 90 barnen som går på förskolan och skolan. De fick börja med att servera te till barnen, därefter skivade de vitkål, rensade mungbönor, lagade ugali mm. 






Under tiden grupp A och B var iväg städade grupp C huset, tvättade våra kläder, förberedde lunchen och gick även upp till Samaritan Water och hjälpte till att fylla på flaskor med vatten. 



Eleverna jobbade till 16.30 och kl. 17.00 gick Maria, Emma och Fredrik till barnhemmet för att hjälpa till och laga middagen där. Fredrik fick även gå med och hämta några pojkar i skolan utanför området. Leo, Lukas och Awa gick och spelade fotboll med några av de äldre killarna från barnhemmet. När alla jobbat klart för dagen kl. 19 åt vi middag, idag blev det fisk, rostade rotfrukter och massa sallad.

I skrivande stund sitter vi alla i vardagsrummet (det är här wifi funkar bäst) och det tjattras något otroligt. 

Idag har nog vi alla landat, dagen har gått i ett och skratten har varit väldigt många. Imorgon roterar vi, grupp A ska till köket på förskolan, grupp B ska sköta allt i huset och grupp C ska till bageriet. Arbetstiden är 8.30 - 16.30 imorgon också, kl. 16.45 kommer några barn från barnhemmet för att simma med oss också ska vi bjuda de på pannkakor. Även på lördag jobbar vi men på söndag är vi lediga och då ska vi till elefantbarnhemmet, giraffcentret, masai market, Karen Blixens hus och till en galleria för att handla lite mat och äta där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...