tisdag 23 november 2021

Nu är vi här!


Imorse kl. 05.30 landade vi på Jomo Kenyatta International Airport, 25 minuter före utsatt tid. Flygresan gick hur bra som helst men det var inte många av oss som sov vidare mycket. Kl. 02.30 blev vi väckta med en kall croissant och blaskigt kaffe, vi alla kunde enas om att vi hellre sovit vidare.

Rose hämtade upp oss och såg till så vi kom till New Life Missions station i Ongata Rongai. Bagaget lastades upp på taket på bussen, och tro det eller ej, men alla väskor låg kvar när vi var framme. Väl framme serverades frukost och tanken var att vi skulle sova men alla var för mycket uppe i varv så det slappades en del men några passade på att sola och bada i poolen. Därefter blev det lunch och sedan gick vi igenom programmet för de tre kommande veckorna. Det är ett fullspäckat program som börjar imorgon med att laga lunch åt representanter från Erikshjälpen. 

Vi hann även planera maten för de närmsta dagarna och Awa, Emma, Maria och Carolina åkte med Kikki till en affär för att handla inför veckan. Till middag lagade vi en kycklinggryta med ris och passade på att göra lite ugali så alla skulle få smaka på det. Eleverna har dessutom hunnit vara på barnhemmet och träffat alla barnen där.

I skrivande stund sitter vi alla i vardagsrummet och pratar, kollar på telefonen och någon kollar Frölunda-matchen. En väldigt mysig kväll men alla ser fram emot att gå och lägga sig för natten. Detta trots att eleverna tvingades gå och lägga sig i två timmar mitt på dagen. Ingen var trött men alla somnade.



Alla har smakat på mangon och vi är helt eniga om att det är den godaste mangon vi ätit, så ett antal mango inhandlades såklart.

Leo, vad har varit det bästa sen vi åkte hemifrån? Att få träffa alla barnen på barnhemmet. Varför? För man fick se hur det såg ut och höra deras historia.

Awa, när skrattade du som mest? På flyget när jag väckte fel person!

Emma, hur var det i affären? Det var en stor affär men trånga gångar. En packa upp våra varor, en tog betalt och två plockade ner våra varor igen och körde ut kundvagnarna till bilen. 

Lukas, vad tycker du om trafiken här? Den är speciell. Folk körde åt alla håll, de sitter på höger sida och kör, folk gick mitt på gatorna där bilarna körde.

Fredrik, vad har vart det bästa sen vi åkte hemifrån? Flygresan hit, vi skrattade så mycket!

Maria sitter just nu och pratar med familjen så vi sparar en fråga till henne till imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...