måndag 13 december 2021

Fredag 10 december

Fredag 10 december och Nobeldagen, men för oss stod det safari på schemat.

Kl. 05.59 satt vi i bilen för ytterligare en safaritur med Hinga som är vår chaufför den här resan. Äntligen fick vi se två lejonhanar och de var dessutom tillsammans med tre honor och 8 - 10 ungar. Vi såg dessutom en gepard!






Nöjda över att ha sett så otroligt många djur åkte vi tillbaka till lodgen för frukost och lite poolhäng innan vi skulle checka ut vid 11-tiden. För att inte behöva sitta så många timmar i bil ända till Ongata Rongai åkte vi tillbaka till Osero Camp i Mashuuru för sopplunch och pannkakor och en natts övernattning.

Eleverna hade önskat att få spela en till fotbollsmatch mot Mashuuru United - the great final! Kenya vs Sverige och vi vann med 5 - 1!

Middagen ansvarade vi för idag, killarna valde att laga middagen och tjejerna dukade borden. Vi avslutade en lång dag runt brasan och massajen David berättade om livet som masai och deras stam och kultur. 

Det finns 42 stammar i Kenya, alla med olika språk. Men swahili och engelska är gemensamt för alla stammar så dessa språk lär de sig i skolan.

För masaierna är det viktigt att man ser bra ut. De bränner in olika märken och mönster i ansiktet och bär många smycken. En tradition inom den stam David tillhör, Kaputiei, är att de drar ut en del av tänderna. Man börjar dra ut några av tänderna i underkäken och om man inte skulle göra detta finns det risk att bli retad. Dock är det inte lika vanligt numer då barnen oftare går i skolan. För att hålla tänderna rena kan man ofta se massajerna gå runt med en tandborste i munnen, fast inte en sådan tandborste som vi är van vid utan en tandborste som är en bit av en gren.






Imorgon åker vi tillbaka till Ongata Rongai men först ska vi gå en promenad med David efter frukosten. Vi skall även få en liten sovmorgon efter flera väldigt tidiga morgnar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...