måndag 13 december 2021

Torsdag 9 december

 

Idag var vi uppe innan tuppen för att äta frukost och komma iväg. På schemat för dagen stod Amboseli nationalpark. Vi hade en biltur på ca två timmar framför oss och på vägen dit såg vi toppen av Kilimanjaro och massor av zebror och giraffer men även gnu, struts och Maraboustork.





Väl framme på hotellet i Amboseli checkade vi in och vi började med två härliga timmars sol och bad i poolen innan det var dags för lunch. Efter lunchen var det äntligen dags för safari, trots att vi redan sett flera djur skulle vi nu få se ännu fler. Vi åkte i en liten buss som man kunde lyfta taket på så alla kunde stå upp och titta och fota. Vi såg lejon, giraff, zebra, kungsörn, krontrana, vattenbuffel, flodhäst, pelikan, flamingo, babian, små apor, antilop, impala, vårtsvin, struts, gnu, elefant och vattenbock. Vi kände oss otroligt nöjda med dagen och med alla de djur vi fått se och tillbaka på hotellet tog vi en dusch innan vi mötte upp Kikki och Kalle och åt en sen middag.


Kvällen avslutades framför en brasa och masai-dans. Leo blev uttagen till att hoppa högst. Den som hoppar högst "vinner" flickorna i byn. Och Leo vann! Vilken masai han är!


Imorgon bitti ska vi upp tidigt igen för en safaritur redan kl. 6.00. Vi hoppas då få se lejonhanar som vi inte sett än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...