torsdag 9 december 2021

Onsdag 8 december

Idag var vi på New Life Missions station igen. Vi delade upp gruppen i tre och tre. Den ena gruppen var i köket och den andra gruppen tittade på lektionerna i skolan. Skolbarnen var uppdelade i tre klasser, förskola, ettan och tvåan. 

Årskurs två började en kvart med ramsor, sedan matte. 7+7 som de räknade med hjälp av pinnar. Fröken skriver tal på svarta tavlan och eleverna skriver i böckerna. Leo fick agera lärare och rätta i böckerna.

 

Eleverna i årskurs ett fick skriva av tavlan och dra streck mellan ex. c som i cup, b som i ball… 

Sen skulle de skriva bokstäver och läsa dem högt. I årskurs ett lär sig eleverna tal upp till 10 och ett till fyra-ords meningar.

 

Läraren i förskolan var tvungen att åka en stund så barnen i förskolan satt på sina platser och småpratade med varandra. När läraren kom tillbaka sjung de; huvud axlar knä och tå. Och lärde sig då även lite om kroppsdelar. Läraren skrev även bokstäver i skrivboken, samma på var sida, och eleverna skulle sedan dra streck mellan a - a, b - b osv. De väntar i tur och ordning lugnt och fint på sin tur. Även i förskoleklassen lär sig eleverna skriva bokstäver och rita. Läraren skriver streckade bokstäver allt eftersom i boken och eleverna väntar och börjar när läraren är klar.

 

Efter rasten hade vi gjort iordning lite sånger med rörelser så som Imse Vimse Spindel och Huvud, axlar, knä och tå. Sedan hade vi även dansstop och Följa John. Vi fick även servera maten som den andra gruppen tillagat - Githeri (majs, potatis och bönor) med ris och kål.

 

När vi var klara på skolan åkte vi tillbaka till campen för att också få i oss lite lunch innan vi skulle iväg på masaimarknad. På marknaden köpte några av eleverna masaisvärd och några köpte sandaler av bildäck och masaifiltar. Kvällen blev lugn för att ladda upp inför resan till Amboseli för imorgon väntar safari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...