tisdag 25 april 2023

Söndag 23 april

Till skillnad mot i lördags vaknade vi till strålande sol på söndagen. Äntligen! Samma visa gällde, man fick stiga upp och äta frukost när man ville men de flesta vaknade runt samma tid och vi alla sågs på frukosten ändå. Och sedan var det stranden som gällde. Att få lägga sig på en kritvit strand är ju faktiskt ren lyx och alla njöt som bara den. Några valde att gå till poolen och skuggan efter en stund, några låg kvar på stranden. Gemensamt var ju att alla njöt till fullo. Och alla kände av ekvator-effekten, det var många fötter som missats i smörjningen av solkrämen. 






I söndags var det en public holiday och det märktes på stranden. Framåt eftermiddagen var det fullt med folk, Askimsbadet en högsommardag gånger tio. Vi gick ner för att bada i vågorna men det var trångt och vi drog till oss många blickar så efter ett tag gick vi tillbaka till poolen. 

Eleverna har stött på många kulturkrockar och det har väckts många frågor. En gång på stranden kom en kille och satte sig framför oss för att kompisen skulle kunna ta ett kort på honom. Vi hann skyla oss och säga ifrån men eleverna hade svårt att förstå varför de gjorde som de gjorde. Så hur fel vi än tyckte det var fick vi även diskutera varför han gjorde som han gjorde. Vi är gäster i Kenya och här är det vi som är och gör annorlunda. 

Några av tjejerna passade på att få naglarna målade på salongen som fanns på hotellet. Alla fick äta lunch när de ville, då kunde man hämta ut något från baren. Till middag vankades det buffé igen. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...