onsdag 3 maj 2023

Lördag 29 april

Ingen vila, ingen ro när man är på praktik i Kenya. Lördag betyder inte per automatik ledighet, idag står arbete på schemat. 

Idag vaknade alla till Åsa och Marias brakfrulle. De hade kokat ägg och dukat fram allt så för övriga personer var det bara att gå och sätta sig vid dukat bord. Imorgon är det någon annans tur att göra frukosten. 

Idag arbetade Meja och Klara i köket på barnhemmet. De skalade, hackade och rev grönsaker. Emma, Maria, Jonas och Hanna var i bageriet och bakade kanelbullar. Eller de gjorde faktiskt den svenska traditionella versionen men även en kenyansk version med sylt som fyllning istället för kanelremons. Alla bullar som bakades fick barnen på barnhemmet. På måndag ska vi baka ytterligare 100 bullar, idag blev det inte lika många dock.

Sam som är ansvarig i bageriet är lärare i grunden.

Maria berättar hur man gör kanelbullar.





Maten till barnhemsbarnen förbereds.

Meja gör chapatideg.

Chapatina kavlas.

Och sedans steker man chapatina i en stekpanna.

Obligatoriskt bebismys.


När eleverna är på barnhemmet och i bageriet brukar de ha en kortare rast vid 11-tiden, ca 15 minuter. Sedan har de lunchrast i en timma kl. 13.00 - 14.00 och sedan slutar de oftast runt 16.30, då tar andra sysslor vid.

Efter dagens första rast gjorde Klara, Meja och Maria chapati på barnhemmet. Chapati är ett platt bröd som man steker, det ser ut som en pannkaka. Leo, Emma och Åsa hade hushållsarbete vilket innebär att man lagar lunch och middag, städar, tvättar osv. 

Hanna landade sent igår kväll, hon kom till huset vid 23-tiden och hon hade med sig lite skor som skulle skänkas så idag fick vi ge nya skor till fyra tjejer och två killar som bor på barnhemmet. Gissa om de blev överlyckliga?! De ville testa skorna direkt och vad passade bättre än att göra detta när man spelar fotboll? Så skorna kom väl till pass när eleverna och barnhemsbarnen spelade fotboll från kl. 16.30 - 18.00. Även de andra praktikanteleverna var med och spelade men idag var det deras sista dag i Kenya, sent på kvällen åkte de tillbaka hem till Sverige, även de fyllda med nya upplevelser. 


Samson får ett par fotbollsskor.

Samson och Leo.





De fyra tjejerna som fick nya skor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...