torsdag 4 maj 2023

Söndag 30 april

Valborgsmässoafton och vi började denna dag med frukost och sedan deltog vi på en gudstjänst för de yngre medlemmarna. Gudstjänsten började med sånger som ungdomarna i kören sjöng och de första 45 minuterna fick man stå upp. Därefter delade pastorn ut ett typ av certifikat (dopbevis) till de som döpt sig. Han frågade sedan vilka som redan var döpte och sa till att de skulle ställa sig upp. Pastorn gick sedan runt och välsignade alla oss som är döpta och de som döptes nyss välsignades med en hand på deras huvuden.








Efter välsignelsen var det vår tur att stå på scenen. Vi presenterades och fick berätta varför vi var här och vad vi gjorde i Kenya. Den sista halvtimmen bestod av predikan och det var ca 170 ungdomar som närvarade på gudstjänsten. Den här gudstjänsten ägde inte rum inne i kyrkan utan utanför i det så kallade gudstjänsttältet. Gudstjänsten höll på mellan kl. 10.00 - 12.00 så det var en rätt lång stund men eleverna skötte detta galant och fortsätter lyssna intresserat och visar stor respekt för den kenyanska kulturen. Det är så fint att se. 

Med tanke på att gudstjänsten höll på så pass länge var det redan dags för lunch när allt väl var slut. Det var en albino med på gudstjänsten och diskussionerna runt bordet handlade just om detta. Vi pratade om afrikanska albinos och vad som kan hända med de, bland annat att de kan bli dödade just för att de är albinos.

Efter lunchen gick vi alla till barnhemmet. Leo spelade basket, Maria och Hanna spelade fyra-i-rad, Klara lekte med barnen vid rutschkanan och Meja och Emma hoppade hopprep. Givetvis var alla barnhemsbarn med på dessa aktiviteter. Eleverna var på barnhemmet och lekte med barnen i ungefär två timmar innan de gick hem till huset för att laga spaghetti och köttfärssås.












Varje kväll avslutas med att eleverna skriver loggbok och sedan reflekterar vi gemensamt över dagen. Vad har vi sett idag? Vad har vi upplevt? Var det något som var jobbigt att se? Hur kändes det? Vad var roligt? Minnesvärt? Och så vidare. Alla elever får komma till tals och uttrycka sina känslor för dagen som varit. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...