torsdag 4 maj 2023

Måndag 1 maj

1 maj och Labour Day i Kenya men vi arbetade på ändå, trots helgdag i både Sverige och Kenya. Men ungdomarna sliter inte ut sig helt, de ska ju faktiskt få vara lediga den 3 maj då Leo och Klara fyller år. Då har vi planerat en hel dag med roliga grejer. Så då får man jobba på helgdagar istället.

Klara och Carolina hade med sig bebiskläder som skulle skänkas, Åsa hade även tagit med sig kritor som skulle skänkas. Och Ica Hallsås hade skänkt gröt och välling som skulle skänkas, och idag var det dags att lämna över detta till barnhemmet. Alla blev superglada för grejerna. Ett stort tack till er alla som skänkt grejer, de uppskattas verkligen något enormt här. 





Imorgon ska vi köpa mat för alla de pengar som ni där hemma skänkt, totalt har vi fått in 3900kr. Ett matpaket kostar 2500 kenyanska shilling vilket motsvarar ca 190 svenska kronor och detta matpaketet räcker till mat för en familj i Kware-slummen i ca 1 månad. Varje liten krona gör verkligen skillnad här. 

Idag startade Meja och Klara arbetsdagen uppe i bageriet tillsammans med Sam, totalt gjorde de ca 2000 mandazi. Maria, Emma och Leo var på barnhemmet idag och fokus var faktiskt inte köket utan att vara med alla barnen och lära de att göra chokladbollar. Maria, Emma och Leo lärde 13 småpojkar, nio små flickor och fem stora tjejer hur man gör chokladbollar, vilket var väldigt uppskattat. Sedan var det sånglekar, bebismys och film-tittande. Det målades, spelades spel och såklart favoriten dansstopp. Vi avslutade dagen med att alla barnen fick en kopp varm choklad samt att de fick äta av chokladbollarna. Även de på bageriet fick smaka och det som de tyckte var mest fascinerande var att dessa inte behövdes tillagas. Vem vet, kanske kommer det gå att köpa klassiska chokladbollar på ett café i Kenya snart?


















Förresten, vet ni vad leo betyder på kiswahili? Leo betyder idag, vilket vår fantastiska chaufför Hinga tycker är väldigt kul. Så Leo brukar istället bli kallad för Today av Hinga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...