lördag 23 mars 2024

Lördag 23 mars fortsättning...

Idag var Thelise i bageriet och arbetade och nu ska ni få höra mer om hennes dag. 




Thelise, vad fick du göra i bageriet idag?

Först fick jag packa bröd på ett speciellt sätt, frallorna packade jag först. De gör 200 paket med frallor varje dag.  Sen fick vi förflytta oss och hjälpa till med rostbröden och lägga i de i påsar. När vi hade lagt ner bröden i påsarna skulle vi rulla ihop de för att stänga de och sedan tejpa igen de. 

Vad var lättast?

Det lättaste var att ta bröden från där de lagt de, att flytta de. Men svårast var att trä på påsarna på limporna som vägde 600 g. 400 g bröden gick bra, men de stora limporna var lite för stora för påsen.

Var det kul?

Ja, det var kul. De pratade engelska med oss och visade oss när vi behövde hjälp. 

Vad gjorde du när du var klar i bageriet?

Då gick jag och Leo till vattenstationen och hjälpte till där. Alva och jag stod tillsammans och fyllde på alla vattenflaskor. Sedan bytte Klara och Leo platser med oss. Då fick jag sätta på korkar på flaskorna och skruva åt korkarna. Sedan fick vi sluta och gå tillbaka till huset för lunch. Det var väldigt kul på vattenstationen. Man fick en hel del vatten på sig. Vi skrattade och hade kul. Och Purity som jobbade där var helt fascinerad av att jag var så stark när jag skruvade åt korkarna. Sam, chefen i bageriet, kom också och hjälpte till. 

Vad gjorde du efter lunchen?

Efter lunchen chillade vi lite i soffan, sen gick vi och badade allihopa tillsammans. Vi satt vid poolen, solade och pratade och lyssnade på musik. Vi gick till matbutiken också, några ville handla lite glass och lördagsmys. Också har vi ätit middag utomhus och skrivit loggboken. Det började blixtra och åska mitt i allt också. Nu chillar vi bara lite i soffan och äter vårat lördagsmys. 

Tack Thelise!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...