söndag 31 mars 2024

Torsdag 28 mars

Klockorna ställdes tidigt idag, kl. 7.00 skulle vi alla vara redo för en morgonpromenad med David. Det blev ju kära återseenden med Hinga som körde oss och David som väntade på oss på campen.

David tog oss på en promenad ner till floden, på vägen dit visade han olika medicinalväxter och berättade om massajernas liv. Vi höll oss till stigar då det växte tätt och vi inte skulle riskera att stöta på några ovänliga djur. Efter promenaden gjorde vi oss en frukost tillsammans med Lucy. Frukosten smakade fantastiskt efter en lång morgonpromenad. Lucy arbetar på campen med att laga mat, hon hjälpte oss med lunchen främst då vi var på missionen på dagarna. 

Efter frukosten väntade en dag på missionen, framförallt i bageriet. Men vi började med att visas runt på missionen för att lära oss mer om New Life Missions alla olika verksamheter. Därefter var det praktik i bageriet och den dagliga sysslan att rensa bönor.  

Vi åkte tillbaka till campen för lunch, Lucy hade lagat pannkakor till oss. Efter lunchen åkte vi tillbaka till missionen för mer praktik och tjejerna som utbildade sig till frisörer ville prova att tvätta och styla vårt svenska hår. Några av eleverna fick håret tvättat, fönat och kammat.

När det drog sig mot middagstid åkte vi tillbaka till campen och gjorde lite potatis- och morotsmos med korv. Efter middagen fick alla diska och sedan var det inte mycket energi kvar i kropparna. Men likt varje kväll satte vid oss vid brasan och tittade på stjärnhimlen. Några av eleverna drog sig till tälten rätt snabbt, medan några andra satt kvar och tittade på månen som steg och beundrade Vintergatan och alla stjärnor. David hade fullt upp med generatorn då strömmen försvann men efter ett tag gjorde även han oss sällskap. Eleverna ställde många frågor och lyssnade intresserat på allt som David berättade om massajerna. 

Alla sov rätt gott i tälten, det är helt andra ljud jämfört med i Ongata Rongai. I Mashuuru hör man mest syrsor, cikador, fåglar och andra djur. I Rongai får vi somna till ljudet av nattklubbar, hundar som ylar, böneutrop och en och annan fågel. 

Bilder kommer inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...