tisdag 2 april 2024

Lördag 30 mars - påskafton

Glad påsk från oss alla!

Vi vaknade tidigt på påskaftonsmorgon, kl. 7.00 var alla redo för en morgonpromenad. Den här gången skulle vi gå åt andra hållet. Vi såg faktiskt giraffen Åke. 


Efter morgonpromenaden var det frukost och därefter praktik i bageriet. Precis när vi anlände till mission skulle en brödleverans ut så Leo fick åka med tuktuken ut och leverera bröd till några olika butiker. Tjejerna fick känna på hur det kändes när man blev bortvald just p.g.a. sitt kön. Han som Leo åkte med ville inte ta ansvar för en tjej trots att de flesta väldigt gärna ville åka med. Men Leo fick fördel som kille att åka med i tuktuken. 

Gräsklippare behövs inte när det finns kossor.

Bröd som ska skivas och packas. 

Tuktuken Leo fick åka med ut för brödleverans. 

Förmiddagen spenderades på bageriet och där inne är det minst sagt varmt. Det var ca 30 grader i Mashuuru, i skuggan. Så ni kan ju föreställa er hur varmt det var inne på bageriet. 

En välbehövlig paus i brödpackandet.


Till lunch åkte vi tillbaka till campen och åt rester, kl. 14.00 påbörjade vi vår resa tillbaka till Ongata Rongai och vi var framme här strax innan kl. 17. Då var det bara att börja tvätta alla kläder och börja laga middag som gällde. Vi dukade med påskservetter men mycket mer påsk på själva påskafton blev det inte än så. Men inte gjorde det nåt, vi hade en kanondag ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...