tisdag 2 april 2024

Söndag 31 mars - påskdagen

 Ingen vila, ingen ro. Klockorna ringde kl. 05.00 och då var det bara att gå upp för att göra sig redo för avfärd kl. 06.00. Idag var det dags för safari i Nairobi National Park.

Alla tog sig upp i tid och två minuter över sex rullade vi ut genom grindarna. Hinga var vår chaufför för dagen. Vi var första bilen som rullade in genom gaten till nationalparken. Det första djuret vi såg var Impala, men sedan började allt fler djur visa sig. Vi såg mängder med giraffer, en grupp med sex lejon, noshörningar, både vuxna och en unge, vattenbuffel, hyena m.fl.








Vi gick även på en liten tur till fots och tittade på krokodiler och apor och fick se var noshörningarna sover. Två vakter fullt beväpnade gick med oss. 
Här står vi i noshörningarnas sovrum.


På eftermiddagen blev det tid för lite vila och chill. Vi lagade en påskmiddag bestående av köttbullar, korv, Janssons frestelse och kokta ägg. Så lite påskigt fick vi det allt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...