onsdag 3 april 2024

Måndag 1 april - annandag påsk

Idag var det dags för äggajakt på barnhemmet. Stort tack till alla er som skänkt pengar för att vi skulle kunna köpa in Kinder-ägg till barnen. Totalt 51 ägg köptes in, varje barn fick 2 ägg och även några av "mammorna" fick ett varsitt ägg. 

Äggajakten var succé! Eleverna hade planerat allt väl. Först var det fiskedamm. Emma hade tagit med sig skumpåskharar och ett litet fiskespö så varje barn fick fiska upp två skumharar. Barnen ställde sig på led och väntade ivrigt på sin tur. De smaskade i sig skumhararna och sedan delades barnen in i grupper. En elev per grupp med tre till fyra barn.





En grupp i taget fick komma ut till lekplatsen för att leta efter sina ägg. Lyckan var total när de hittade äggen. Vi misstänker dessutom att två ägg aldrig hittades så lyckost den som hittar de i buskarna nån gång. 

När (nästan) alla ägg var funna smaskade barnen i sig chokladen och började bygga ihop och leka med de små leksakerna. Leksakerna var mer populära än chokladen.





När barnen byggt och lekt klart gick vi ut och spelade fotboll, lekte pantgömme och gungade på gungbrädan inne på skolgården. Det finns en flicka som föddes med en CP-skada. Henne satte vi tillsammans med Hanna på gungbrädan och gissa om lyckan var total. Hon skrattade så hon kiknade.

1 april var även dagen då det var dags för Hanna att återvända till Sverige. Lite vemodigt för oss alla. Det blev tomt när hon åkt och också lite svårt att bli kvarlämnade här. Men nu har vi tagit nya tag och njuter av de sista dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...