torsdag 4 april 2024

Rutiner i Kenya

Vi har ju vissa rutiner här, som återkommer varje dag. Tänkte vi kunde berätta lite mer om dessa.

Varje morgon ansvarar en lärare och en elev för frukosten. Dessa två får gå upp lite tidigare än övriga gänget. De flesta morgnar serveras frukosten kl. 8.00. Alla äter tillsammans och de frukostansvariga plockar bort frukosten och tar hand om disken.

Eve hjälper oss med lunchen, detta för att eleverna ska kunna fokusera till fullo på praktiken. Lunchen serveras kl. 13.00. Då kommer alla från sina praktikplatser för att äta, sedan går de tillbaka till praktiken.

Eleverna är på praktiken till 16 - 17-tiden. Därefter brukar de vila upp sig lite i soffan eller svalka sig i poolen. Runt 18-tiden brukar de middagsansvariga börja med middagen. Det är en lärare och två elever som ansvarar för middagen. Precis som vid frukosten är det även dessa som städar undan efter middagen. I samband med middagen tar alla sina malariatabletter. 

Efter middagen samlas vi i sofforna och pratar igenom dagen som gått. Sedan vi kom till Kenya delar vi även ut "tummen upp" till varandra. Alla måste dela ut en tumme upp till någon som man tycker gjort något bra under dagen. Här är fokus att lyfta varandra och det positiva. Eleverna tvingas tänka igenom dagen men uppmuntras ju även att stötta och hjälpa varandra för att få ta emot en tumme upp. När detta är gjort går vi igenom morgondagen. Vad ska göras, vem ska vara var, vilka tider gäller osv. 

Hittills har vi inte kunnat kolla på tv. Det finns en tv här men nätverket har svajat för mycket. Igår lyckades vi dock få till så vi kunde kolla på Fångarna på fortet tillsammans. 

De flesta är rätt trötta efter praktikdagarna, även värmen tar ut sin rätt. Så några kan gå och lägga sig redan innan kl. 20, innan 22 sover de flesta om kvällarna. 

En kväll utan ström i huset. 

Lite poolhäng efter en dags praktik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdag 2 april

Nu var helgdagarna förbi, vilket i och för sig inte betytt ledighet för oss. Men nu kommer dagarna vara lite mer som de brukar på praktiken,...